Ελένη Καλιόγλου - Εκπαιδεύτρια Thes Dog Training

Ονομάζομαι Ελένη Καλιόγλου και είμαι εκπαιδεύτρια σκύλων στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος της σχολής εκπαίδευσης σκύλων stardogs.gr (έτος 2008-2009). Από παιδί ήθελα να βοηθώ και να φροντίζω τα ζώα, με μια ιδιαίτερη αγάπη στα σκυλιά. Απέκτησα το πρώτο μου, ένα θηλυκό ημίαιμο πριν 18 χρονιά και τώρα πια έχω 5 υπέροχα σκυλάκια!
Ανέκαθεν θαύμαζα την ιδιαίτερη επικοινωνία που δημιουργείται ανάμεσα στον άνθρωπο και το σκύλο. Για αυτό και από πολύ νωρίς αποφάσισα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση, την επικοινωνία και τη ψυχολογία των σκύλων. Ήθελα να κατανοήσω τον κόσμο τους, να καταλάβω τη γλώσσα τους, τα συναισθήματα τους αλλά το πιο σημαντικό να αποκτήσω ουσιαστικό δέσιμο μαζί τους. Στον κόσμο δυστυχώς έχει περάσει εσφαλμένα η άποψη πως η καλύτερη εκπαίδευση είναι με τη βία (πνίχτες, ηλεκτρικά κολάρα, σωματική ή/και ψυχολογική βία). Για αυτό προσπαθώ να καταρτίζομαι συνεχώς στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω επιβράβευσης.
Δουλεύω ως εκπαιδεύτρια από το 2007. Το όνειρο μου ήταν και είναι να μπορώ να σας δείξω και να σας διδάξω τον ανώδυνο τρόπο εκπαίδευσης. Την επιβράβευση, την αγάπη, την κατανόηση. Μέσω των μαθημάτων θέλω να βοηθήσω τον κάθε κηδεμόνα να αποκτήσει καλύτερο δέσιμο με τον τετράποδο φίλο του. Να θυμάστε ότι τα σκυλιά είναι όπως τα παιδιά…δεν μαθαίνουν με τη βία παρά μόνο με επιβράβευση και αγάπη!

Υπηρεσίες

Βασική εκπαίδευση

Η βασικη εκπαιδευση  ειναι σημαντικη διοτι δημιουργει μια βαση στην οποια στηριζετε ολη η σχεση μας με τον σκυλο μας. Ειναι σημαντικο να γνωριζουμε της αναγκες του σκυλου και να μαθουμε να επικοινωνουμε σωστα μαζι του διοτι διαφορετικα η συμβιωση μας δεν θα ειναι ευχαριστη.

Βασική εκπαίδευση με clicker

Τι είναι η θετική Εκπαίδευση με Κλικερ? (clicker training)..Το κλίκερ παράγει έναν ευδιάκριτο ήχο ποίος επισημαίνει την επιθυμητή συμπεριφορά με ακρίβεια και χρησιμοποιείτε με σκοπό να σημαδεύσουμε «αποτυπώσουμε» στην μνήμη του σκύλου μας την επιθυμητή πράξη την στιγμή που γίνεταi.

Οι μαθητές μου

Noe

Noe-Boxer

O Noe είναι ένα μπόξερ 2 ετών που τράβούσε υπερβολικά και που σχεδόν είχε βγάλει τον ώμο της μαμάς του, είχε επιθετικότητα προς άλλα αρσενικά, μάσημα πραγμάτων, ανυπακοή και υπερκινητικότητα. Σημερα, ο Noe, μετά τα μαθήματα υπακοής και επίλυσης προβλημάτων, περπατάει δίπλα στην μαμά του σαν κυριος με αξιοπρέπεια και επίσης  δεν φεύγει μακρυά της,  κατι που σημαίνει και οτι πλέον μπορεί να κάνει βόλτα χωρίς λουράκι και έτσι να έχει περισσότερη ελευθερία. Με τα άλλα αρσενικά πλέον παίζει και κάνει νέες γνωριμίες. Έχει μάθει βασικές εντολές και είναι πολύ πιο ήρεμος χωρίς να καταστρέφει πράγματα.

Rusty

Rusty - Golden Retriever

Ο Rusty, ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ 2 ετών,  έκανε στην κυριολεξία όλη την οικογένεια ιπτάμενη αφού τραβούσε τόσο δυνατά όταν τον πηγαίνανε βολτα. Λόγω αυτού, οι βόλτες μειώθηκαν και η συσσωρευμένη του ενέργεια έβγαινε με την μορφή υπερβολικού ενθουσιασμού και με τράβηγμα πολύ δυνατότερο  σε κάθε βολτα  καθώς και μεγάλη ανυπακοή. Τώρα μετά τα μαθήματα χαλαρό λουρί, δίπλα, έλα, έρχεται οταν τον καλούνε και περπατάει αξιοπρεπώς και οι βόλτες του εχουν αυξηθει και γίνανε πιο ευχάριστες για αυτόν και την οικογένεια.

Odin

Odin - German Shepherd

Ο Odin, είναι ένας Γερμανικός Ποιμενικός, που είχε ατελής υπακοή σε εντολές, κυνηγούσε γάτες, κατέστρεφε πράγματα καθώς και ανορεξία. Μετά τα μαθήματα Βασικής Υπακοής, και επίλυσης προβλημάτων, ο Odin  αρχικά έμαθε σωστά τις εντολές. Τώρα τρώει την κατάλληλη ποσότητα τροφής και έτσι έχει έρθει στα επιθυμητά για αυτόν κιλά. Μέχρι να αρχίσει να τρώει κανονικά ο Odin άφηνε το φαγητό του στον δεύτερο σκύλο της παρέας, τον Snoopy, που φαίνεται και στο βάθος στην φωτογραφία. Απο την πρώτη βδομάδα μαθημάτων κιόλας, ο Odin δεν αφησε ξανά τον Snoopy στο πιάτο του, σταμάτησε να κυνηγάει γάτες και να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιχνίδια του.

Τελευταία άρθρα μας