Ελένη Καλιόγλου - Εκπαιδεύτρια Thes Dog Training

Ονομάζομαι Ελένη Καλιόγλου και είμαι εκπαιδεύτρια σκύλων στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος της σχολής εκπαίδευσης σκύλων stardogs.gr (έτος 2008-2009). Από παιδί ήθελα να βοηθώ και να φροντίζω τα ζώα, με μια ιδιαίτερη αγάπη στα σκυλιά. Απέκτησα το πρώτο μου, ένα θηλυκό ημίαιμο πριν 18 χρονιά και τώρα πια έχω 5 υπέροχα σκυλάκια!
Ανέκαθεν θαύμαζα την ιδιαίτερη επικοινωνία που δημιουργείται ανάμεσα στον άνθρωπο και το σκύλο. Για αυτό και από πολύ νωρίς αποφάσισα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση, την επικοινωνία και τη ψυχολογία των σκύλων. Ήθελα να κατανοήσω τον κόσμο τους, να καταλάβω τη γλώσσα τους, τα συναισθήματα τους αλλά το πιο σημαντικό να αποκτήσω ουσιαστικό δέσιμο μαζί τους. Στον κόσμο δυστυχώς έχει περάσει εσφαλμένα η άποψη πως η καλύτερη εκπαίδευση είναι με τη βία (πνίχτες, ηλεκτρικά κολάρα, σωματική ή/και ψυχολογική βία). Για αυτό προσπαθώ να καταρτίζομαι συνεχώς στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω επιβράβευσης.
Δουλεύω ως εκπαιδεύτρια από το 2007. Το όνειρο μου ήταν και είναι να μπορώ να σας δείξω και να σας διδάξω τον ανώδυνο τρόπο εκπαίδευσης. Την επιβράβευση, την αγάπη, την κατανόηση. Μέσω των μαθημάτων θέλω να βοηθήσω τον κάθε κηδεμόνα να αποκτήσει καλύτερο δέσιμο με τον τετράποδο φίλο του. Να θυμάστε ότι τα σκυλιά είναι όπως τα παιδιά…δεν μαθαίνουν με τη βία παρά μόνο με επιβράβευση και αγάπη!

Υπηρεσίες

Βασική εκπαίδευση

Η βασικη εκπαιδευση  ειναι σημαντικη διοτι δημιουργει μια βαση στην οποια στηριζετε ολη η σχεση μας με τον σκυλο μας. Ειναι σημαντικο να γνωριζουμε της αναγκες του σκυλου και να μαθουμε να επικοινωνουμε σωστα μαζι του διοτι διαφορετικα η συμβιωση μας δεν θα ειναι ευχαριστη.

Βασική εκπαίδευση με clicker

Τι είναι η θετική Εκπαίδευση με Κλικερ? (clicker training)..Το κλίκερ παράγει έναν ευδιάκριτο ήχο ποίος επισημαίνει την επιθυμητή συμπεριφορά με ακρίβεια και χρησιμοποιείτε με σκοπό να σημαδεύσουμε «αποτυπώσουμε» στην μνήμη του σκύλου μας την επιθυμητή πράξη την στιγμή που γίνεταi.